Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія виставила на Курилах ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон"

Російські військові розмістили на Курильських островах новітні берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон". Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на газету Тихоокеанського флоту Російської Федерації "Боевая вахта".

За даними видання, бойове чергування посиленими батареями несе дивізіон берегового ракетного комплексу "Бастіон" на острові Ітуруп і дивізіон берегового ракетного комплексу "Бал" на острові Кунашир.

"На сьогодні з'єднання готується до чергових стрільб береговим ракетним комплексом "Бастіон", – зазначає російська газета.

Напередодні повідомлялося, що в Калінінградській області РФ розгорнули ракетний комплекс "Бастіон".

Крім того, голова комітету Ради Федерації з оборони й безпеки Віктор Озеров заявив, що Росія розгорне ракетні комплекси "Іскандер" і зенітно-ракетні системи великого й середнього радіуса дії С-400 у Калінінградській області.

Представник Держдепартаменту США Джон Кірбі вже заявив, що це буде дестабілізуючим фактором для безпеки Європи.

Рухливий ракетний комплекс "Бастіон" із самонавідною протикорабельною ракетою "Онікс" призначено для захисту морського узбережжя довжиною понад 600 км і ураження надводних кораблів і наземних радіоконтрастних цілей в умовах інтенсивної вогневої й радіоелектронної протидії. Боєкомплект включає до 36 ракет. Ракета має загоризонтну дальність стрільби.

Комплекс "Бал" призначено для захисту територіальних вод, військово-морських баз, прибережних об'єктів інфраструктури й для протидесантної оборони узбережжя. Він оснащується протикорабельною ракетою Х-35 (3М24). Дальність ураження – 120 км із ракетою Х-35Э і 260 км – з ракетою Х-35У.

"Іскандер" – сімейство оперативно-тактичних ракетних комплексів ("Іскандер", "Іскандер- К", "Іскандер-М"), призначених для знищення систем протиповітряної й протиракетної оборони супротивника й об'єктів, які прикриваються ними.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ