Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія завдала нових ударів в Сирії

Росія заявляє, що завдала нові авіаудари в Сирії і влучила у 12 об’єктів угруповання «Ісламська держава».

У повідомленні Міністерства оборони Росії йдеться про те, що військові літаки вдарили по командному посту і комунікаційному центрі в провінції Алеппо, а також бойовий польовий табір у провінції Ідліб.

За даними російського оборонного відомства, командний пост у провінції Хама також повністю знищений.

Наразі немає незалежного підтвердження того, що ціллю нападів були позиції ісламістів.

Раніше сьогодні Туреччина і партнери по коаліції під проводом США, що завдають ударів по угрупованню «Ісламська держава», закликали Росію припинити атакувати сирійську опозицію і сфокусуватися на боротьбі з ісламістами. Звернення 2 жовтня підписали Туреччина разом зі США, Великобританією Францією, Німеччиною і союзники з арабських країн.

Вони висловили «глибоке занепокоєння» через авіаудари Москви в Сирії, заявляючи, що вони приведуть до подальшої ескалації конфлікту і лише розпалюватимуть екстремізм.

Відколи минулого місяця Москва розмістила свої війська й обладнання в Сирії, вона заявляла, що метою цього є подолати тероризм.

Росія продовжує стверджувати, що її бойові літаки завдають у Сирії ударів тільки по позиціях екстремістського угруповання «Ісламська держава» і чітко уникають ударів по населених місцевостях. Тим часом із Сирії надходить дедалі більше інформації, що ці удари спрямовані не проти «Ісламської держави», а проти інших супротивників режиму президента Сирії Башара аль-Асада, які, зокрема, мають підтримку США, а також по підконтрольних їм містах, де гине цивільне населення, зокрема, жінки й діти.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ