Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російська інтелігенція вимагає відставки Кадирова

Група правозахисників і громадських діячів назвала неприпустимими для правової держави висловлювання глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова про позасистемну опозицію, передає Інтерфакс

- Рамзан Кадиров має бути негайно відсторонений від посади, - йдеться в заяві на сайті Конгресу інтелігенції. Її підписали правозахисники Людмила Алексєєва, Світлана Ганнушкіна, Борис Альтшулер, Ігор Каляпін, письменники Володимир Войнович, Людмила Улицька і Маріетта Чудакова, політик Леонід Гозман, історик Андрій Зубов, режисер Володимир Мірзоєв, журналіст Дмитро Муратов та інші.

- Звинувачення в зраді і підривній діяльності тільки за участь в мирній громадсько-політичній активності мають характер прямої загрози, - йдеться в заяві.

- Юридичними і законодавчими актами СРСР і РФ як правонаступниці СРСР реабілітовані мільйони людей, неправдиво звинувачені у тому, що вони були ворогами народу. Це відноситься також до сотень тисяч вайнахів та інших репресованих народів. Тому в російській правовій та історичній традиції вираз "ворог народу" є свідомо загрозливим обвинуваченням. Тим більше, якщо таке звинувачення перебуває у загальній смисловій єдності за звинуваченнями в зраді і підривній діяльності, - заявили громадські діячі.

Нагадаємо, 12 січня на зустрічі з журналістами в Грозному Кадиров назвав позасистемну опозицію "ворогами народу", закликав судити її представників за підривну діяльність. Заяву Кадирова піддали критиці в президентській раді з прав людини та уповноважена з прав людини в РФ Елла Памфілова.

fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ