Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російське молодіжне братство в останні дні канікул провело історико-краєзнавчий похід для старшокласників львівських шкіл

Російське молодіжне братство за підтримки посольства Російської Федерації в Україні в останні дні канікул провело історико-краєзнавчий похід для старшокласників львівських шкіл та студентської молоді місцями бойової слави партизанських загонів двічі Героя Радянського Союзу С. А. Ковпака та вечір пам’яті у Львові — про це «Гал-info» повідомили в Російському молодіжному братстві.
Похід розпочався в Яремче з урочистого покладання квітів до меморіалу партизанам Ковпака та могили Героя Радянського Союзу С. В. Руднєва. Взяти разом з молоддю участь в церемонії прибув Є. Ф. Гузєєв, Генеральний консул Росії у Львові. В своєму виступі Євген Гузєєв наголосив, що берегти пам’ять про такі яскраві сторінки історії українського та російського народів, якою був героїчний Карпатський рейд – почесний обов’язок усіх, хто живе завдяки перемозі над фашизмом. Генеральний консул подякував організаторам та волонтерам за участь в просвітницькій роботі, догляді за військовими похованнями.
Під час походу молодь пройшла зимовими Карпатами з Яремче до Делятина, де партизани влітку 1943 року розгромили штаб генерала Крігера та відбірні альпійські єгерські частини, з’єднання військ СС, що були стягнуті для знищення партизан зі всієї Європи. Молодь побувала в парку партизанської слави – місці, де після жорстокого Делятинського бою партизани вийшли з оточення.
21 січня 2006 року в Російському культурному центрі відбувся вечір-звіт, де демонструвалися фрагменти кінострічок про партизанський рух, копії документів часів Другої світової війни, молоддю виконувалися пісні воєнних років. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ