Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РПЛ і ʺСлуга Народуʺ – лідери за витратами в 2019 році

Комітет виборців проаналізував витрати політичних партій в 2019 році. Дані на основі фінансових звітів партій, поданих до НАЗК. Про це інформує прес-служба Комітету виборців України.

Лідерами за витратами стали Радикальна партія Олега Ляшка та ʺСлуга Народуʺ. Так, РПЛ впродовж року витратила на статутну діяльність 493 млн грн, ʺСлуга Народуʺ – 479 млн

На третьому місці за витратами ВО ʺБатьківщинаʺ – 375 млн

За нею розташувалися ʺЄвропейська солідарністьʺ – 270 млн та ʺГолосʺ – 255 млн

Менші витрати в ʺОпозиційного блокуʺ – 179 млн, ʺУкраїнської стратегії Гройсманаʺ – 117 млн і ВО ʺСвободаʺ - 100 млн

Партія ʺСила і честьʺ витратила 35 млн, ʺПартія Шаріяʺ – 9 млн

Всього українські партії витратили в 2019 році близько 2,5 млрд грн Із них 63% витрат – це оплата парламентської та президентської виборчих кампаній.

ʺОтримані дані розвінчують міф про сліпу віру в нові обличчя. Як і раніше, успіх на виборах потребує серйозних фінансових вливань. Фінансовий звіт ʺСлуги Народуʺ підтверджує цю тезу. Організація виборів потребує значних коштів і жодна партія не може повністю покладатися лише на роботу власних волонтерів, підтримку віртуальних Інтернет-команд чи залучення громадян на низовому рівні. Українські вибори все ще залишаються надзвичайно дорогими і самого лише ентузіазму партійного апарату чи підтримки громадян замало для проведення повномасштабної кампанії в рамках всієї країниʺ, - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Методологія. До уваги бралися витрати партій, які на останніх парламентських виборах набрали понад 2% голосів. Дані без інформації про ʺОпозиційну платформу За життяʺ, звіт якої не дає змогу оцінити загальні витрати за 2019 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ