Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рудик викликають на допит у справі про розтрату на мільйон – ДБР

Слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом можливої розтрати бюджетних коштів керівництвом політичної партії "Голос" на загальну суму понад 1 мільйон гривень.
Кіра Рудик, фото з відкритих джерел

Про це інформує пресслужба ДБР.

Під час аналізу звітності партії працівники НАЗК виявили, що укладені керівництвом "Голосу" договори із надання послуг та виконання робіт низкою ФОПів мають ознаки фіктивності. Про це склали відповідний акт.

В ході досудового розслідування перевіряються обставини можливої розтрати грошових коштів керівництвом політичної партії "Голос" в особливо великих розмірах.

У межах кримінального провадження допитано низку свідків, зокрема, з-поміж народних депутатів України.

Кримінальне провадження розслідується за статтями порушення порядку фінансування політичної партії та привласнення, розтрати майна в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 159-1 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Варто зауважити, що раніше голова партії "Голос" Кіра Рудик заявила, що її 3 лютого викликають на допит до ДБР. 

На брифінгу перед допитом Рудик розповіла, що справа, через яку її викликали у ДБР, стосується діяльності партії “Голос” на початку 2020 року.

“Цю справу відкрили наприкінці 2021 року за інформацією з відкритих джерел, як каже ДБР. Сьогодні дізнаємося, чому саме зараз взялися за це”, - зазначила очільниця політсили.

Вона також додала, що наразі триває суд між “Голосом” та Національним агентством з питань запобігання корупції, яке стверджує про наявність порушень у звітах партії. 

“Ми не згодні з цим. У 2020 році закрили (провадження - ред.) за відсутністю доказів. Зараз ми вважаємо, що це спроба зліпити чергову справу проти опозиції, щоб закрити нам рота”, - висловилась Рудик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ