Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Садового та Загарію попросили заборонити заходи на 9 травня

Сьогодні, 28 квітня, під час засідання Координаційної ради при Львівській обласній раді учасники засідання прийняли рішення про те, щоб звернутися до міського голови Львова Андрія Садового та новопризначеного начальника міліції Львівщини Дмитра Загарії з вимогою не допустити провокацій у Львові 9 травня.

Як зазначив голова комісії законності, депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук, єдине, що у Львові може заборонити акції - це позов міського голови в суд. "Він (Садовий – ред.) міг заборонити і парад вишиванок, але до суду із вимогою заборонити це не звертався. Вже кілька років я проводжу ніч проти 9 травня у суді, а вранці йду дивиться, щоб ветеранів ніхто не рухав", - сказав Мельничук.

Він також додав, що до суду може звернутися Дмитро Загарія.

Відтак, учасники засідання проголосували за те, щоб звернутися до Садового та до Загарії з проханням подати позов до суду  з вимогою заборони походів по місту з використанням радянської символіки, а також з проханням забезпечити доступ тих людей, які хочуть покласти квіти, якщо вони мають на Пагорбі Слави похованих знайомих чи родичів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ