Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий: Глави всіх конфесій у місті Львові підтримали ініціативу будівництва крематорію

Незабаром у Львові оголосять архітектурний конкурс на будівництво крематорію для того, щоб знайти найкращий варіант для реалізації цього проєкту. Про це під час ранкового ефіру на одній з львівських радіостанцій розповів міський голова Львова Андрій Садовий.
Ілюстративне фото

"Ми плануємо оголосити архітектурний конкурс на будівництво крематорію. Це має бути досконала споруда з точки зору естетики архітектури зокрема. Я думаю, що ми будем його робити за принципом державно-приватного партнерства. По закону крематорії мають бути виключного комунальними, їх не можна приватно будувати.

У світі, в Європі до 70% людей обирають кремацію. В Україні також багато людей цього хочуть, але якщо хтось з львів’ян заповідає кремацію, то їх потрібно везти до Києва. Кожне місто має мати таку послугу, а люди вже самі обирають, як вони хочуть бути поховані після смерті.

Зазначу, що ми збирали раду єпископів, де були глави всіх конфесій у місті Львові, і всі вони підтримали ініціативу будівництва крематорію. За таку ініціативу були і протестанти, і католики, і православні. Можливо хтось з людей проти цього, але це нормально, вони завжди матимуть можливість бути похованими в традиційний спосіб", – наголосив Андрій Садовий.

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що у місті збудують крематорій

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ