Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий маніпулював виборцями, але закону не порушив, - ЛОГО КВУ

анковий виступ міського голови Львова Андрія Садового на Львівському радію – це маніпуляція виборцями, але його за це не може бути покарано, бо він не порушив закону. Про це сьогодні, 25 жовтня, під час засідання Львівського прес-клубу повідомила керівник ЛОГО Комітет виборців України Соломія Саврук.

«Цей виступ можна вважати агітацією, адже мер міста в день виборів розповідав про свої здобутки на посаді. З одного боку він говорив як чинний мер, а з іншого - він є кандидатом у міські голови, якого обирають сьогодні. Проте, його не можна за це покарати, адже він не порушив закону, бо у його словах не було прямої агітації за себе. Так само як і у плакатах із закликами. Тому ми це розцінюємо не як порушення закону, а як маніпуляцію виборцями», - заявила вона.

Також керівник ЛОГО КВУ повідомила , що на Львівщині голосування триває спокійно, без особливих порушень, які могли би вплинути на результат. Деякі дільниці відкрилися з запізнення, о 8.20 чи о8.30. Причини запізнення переважно пов’язані з процедурними питаннями.

Також в області є випадки, коли з 8 ранку були черги. В Сокільниках на одній з дільниць виборці чекали до півгодини, поки вона відчиниться. В Сокальському, Кам’янка-Бузькому районах  протоколи голосування отримали після відкриття дільниць.

У Винниках члени комісій вкинули контрольні листи і свої бюлетені без печаток. Зараз ситуація виправлена, голосування триває.

У Сокалі кандидат на міського голову агітував на дільниці. Те саме робили його родичі на інших дільницях. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ