Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Садовий пообіцяв, що Сихів та Новий Львів більше ніколи не матимуть проблем з теплом та водою

Сьогодні, 15 липня, під час брифінгу з нагоди закінчення ЛМКП «Львівтеплоенерго» роботи з будівництва II тепловиводу від ТЕЦ-1 міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що мешканці Сихова та Нового Львова відтепер матимуть «стабільне тепло та гарячу воду».

Садовий зазначив, що будівництво незавершеного ще в радянські часи II тепловиводу від ТЕЦ-1 - одна з наймасштабніших робіт як щодо важливості, так і щодо масштабу з поміж тих, які проводить ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Роботи були розпочаті в лютому 2012 року. Загальна вартість - 4,3 млн грн. Виконання цього проекту дозволить значно збільшити надійність роботи магістральних теплових мереж. Зокрема, розвантажити III тепловивід та, в разі аварійної ситуації, переключити подачу теплоносія з III тепловиводу на II тепловивід. Також дозволить збільшити виробіток електроенергії.

Він додав, що роботи виконують працівники «Львівтеплоенерго» без залучення сторонніх організацій.

Довідка Львівської міської ради.

Львівська ТЕЦ-1 є найбільшим об'єктом теплопостачання, що знаходиться на балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго». Встановлені потужності ТЕЦ-1 дозволяють забезпечити подачу тепла і гарячої води на весь Франківський, Сихівський, частково Личаківський і Галицький райони.

Від ТЕЦ-1 побудовано три тепло виводи, через які теплоносій транспортується до районних котелень і ЦТП. Зараз діючими є І і III тепловиводи, через які теплоносій йде на Сихів, Франківський район теплових мереж, Новий Львів, центральну частину міста, частину Личаківського (вул. Дж.Вашингтона, Пасічна).

II тепловивід залишився недобудованим. Його будівництво розпочалося у 80-х роках. На той час під землею була прокладена одна теплотраса і дві паротраси. Через високі параметри пари, ускладнювалась можливість доступу до теплотраси в разі виникнення аварійних ситуацій. Тоді й виникла необхідність винести дану теплотрасу на естакаду (прокласти над землею). Перший проект тепловиводу був розроблений в Росії. Потім його корегували, оскільки були виявлені неточності. Першими, хто розпочав будівництво тепловиводу, були поляки. Потім роботу продовжила львівська фірма, яка майже завершила будівельну частину. Після цього роботи зупинилися. В 90-х роках поклали перші труби. Було прокладено 312 м діаметром 820 мм і 902 м діаметром 720 мм. З 1993 року роботи зупинилися.

Відповідно до проекту, необхідно було завершити монтаж теплової мережі до камери ТК-1006 і ТК-713 та виконати реконструкцію ТК-1006.

Всього необхідно було прокласти близько 350 м трубопроводу діаметром 720 мм, 40 м труби діаметром 1020 мм. Також необхідно було провести реконструкцію теплової камери.

У 2013 році ЛМКП «Львівтеплоенерго» планує замінити 19,5 км теплових мереж. Ремонтна кампанія цього року обійдеться в більше ЗО млн. грн.

На балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго» знаходиться 433 км теплових мереж. За останні роки підприємство міняє в середньому 12-15 км теплових мереж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ