Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Садовий розраховує заробити на Євро-2012

Для приймаючого міста Львів Євро-2012 принесе в майбутньому великі прибутки. Про це Інформаційному центру «Україна-2012» заявив в ексклюзивному коментарі міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, некоректно сьогодні називати цей проект збитковим, як це прозвучало в коментарях деяких економістів, оприлюднених ЗМІ.

«Перш за все, відчутною вигодою, яку отримало місто вже сьогодні від проекту, є вдала промоція Львова. Завдяки Євро про нас дізнався весь світ, кількість туристів суттєво зросла після отримання статусу міста-господаря ЧЄ. А нещодавно Львів було визнано одним з десяти найпривабливіших європейських міст майбутнього», - зауважив пан Садовий. Окрім цього, Євро став поштовхом, трампліном для росту інвестиційної привабливості міста. 

Другий блок питань, пов’язаних з вигодою від ЧЄ, – нова інфраструктура, яку місто отримає у спадок після завершення континентальної першості. Отримання фактично нового аеропорту, з потужним сучасним терміналом, реконструйованою злітно-посадковою смугою - відкрило для нас багато міст світу. Не кажучи вже про те, що аеропорт стане головним у регіоні і обслуговуватиме багато міст. Щодо стадіону, ми маємо дві футбольні команди, які зможуть утвердитись на новому полі. Багато коштів було витрачено на комунікації, яким понад сто років. Їх заміна – це питання не тільки комфорту, а й безпеки для львів’ян. Адже в будь-який день комунікації могли вийти з ладу і паралізувати життя міста», - додав міський голова.  І якщо провести опитування мешканців України щодо якості життя, на першому місті будуть приймаючі міста Євро-2012, які завдяки підготовці до чемпіонату перетворились на регіональні центри, які диктуватимуть моду на нові стандарти життя в Україні, переконаний мер.

По-третє, вигоди, яку отримали не лише мешканці міста, а й всі українці – співпраця з УЄФА, яка висунула під час підготовки до Євро вимоги щодо європейських стандартів – і якості доріг, і медицини, і підготовки персоналу, організації свята. Загалом це вплинуло на покращення стандартів життя для всіх людей, додає Андрій Садовий.

«Що стосується фінансових підрахунків, за даними міжнародної компанії «Монітор груп», кожен турист, перебуваючи у Львові, витрачає тут у $410. Давайте порахуємо: у 2010 році місто відвідало 1 млн туристів, в 2011-му їх було ще більше. Тепер ми очікуємо серйозний ріст туристичних показників у 2012-14 роках. А це ті кошти, які будуть надходити і до державного, і до міського бюджету», - заявив очільник міста. Водночас він зауважив, що проект Євро-2012 є не проектом, де за сьогодні вкладену 1 гривню завтра дадуть 2-3 гривні. Мер Львова висловив переконання, що за кілька років фінансовий результат буде відчутним. 

«Україна-2012»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ