Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Самопоміч" можуть зняти з виборів в разі підтвердження факту підробки документів

Сьогодні, 9 жовтня, в Львівському окружному адміністративному суді розпочалось слухання справи за позовом "Самопомочі" проти Львівської обласної виборчої комісії. В ході розгляду було подано клопотання про перевірку факту фальсифікації протоколу конференції політичного об'єднання "Самопоміч", котре суд прийняв до розгляду.
фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Отож, в ході судового засідання Андрій Болкун повідомив, що жодної конференції, на котрій би було ухвалено рішення партії про його відкликання з виборів, не проводилось. "Оскільки 5 жовтня, за моєю інформацією, конференції обласного осередку "Самопомочі" не проводилось, то вона не могла ухвалити жодного рішення. Тому рішення, яке "Самопоміч" подала - про моє відкликання як кандидата - сфабриковано. Я прошу судів винести окрему ухвалу про скерування матеріалів справи до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України", - звернувся до судді Андрій Болкун.

Як зазначив в коментарі журналісту Гал-інфо Юрій Кміть, юрист та член НСЖУ, в разі підтвердження факту фальсифікації протоколів конференції політичне об'єднання Самопоміч можуть зняти з виборів у Львівській області.

Зазначимо, що політичне об'єднання "Самопоміч" звернулось до суду в зв’язку з відмовою ОВК ухвалити рішення про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. На думку представників "Самопомочі", неприйняття ОВК рішення про відкликання свідчить про її, комісії, бездіяльність.

В той же час представники Львівської обласної виборчої комісії під час судового слухання зазначили, що вони проводили голосування, однак рішення не набрало потрібної кількості голосів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ