Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Санкції проти Росії мають діяти допоки не буде відновлена цілісність України – Президент

Санкції проти країни-агресора Росії мають діяти до того часу, поки не буде відновлено територіальну цілісність України, переконаний Президент Петро Порошенко, повідомила прес-служба Президента України.

«Наголошую на тому, що ці санкції мають залишатися чинними поки не буде відновлено територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом», - заявив Глава держави представникам ЗМІ після завершення зустрічі з Віце-Президентом США Джозефом Байденом.

Петро Порошенко подякував Сполученим Штатам за рішення щодо продовження їх дії. «Висловлюю вдячність пану Віце-Президенту США за абсолютно чітку і послідовну позицію в цьому питанні і за нещодавнє рішення Вашингтону розширити санкції проти РФ», - сказав Президент.

Глава держави підкреслив, що запровадження, а нині – продовження дії санкцій, не є основною метою, а є тим знаряддям, яке має змусити агресора брати участь у переговорах та виконувати взяті на себе зобов’язання. «Санкції не є самоціллю, але є важливим інструментом тиску, впливу та мотивації для Російської Федерації бути за столом переговорів, імплементувати Мінські домовленості, припинити агресію та окупацію і забезпечити територіальну цілісність нашої держави в рамках міжнародного права», - сказав він, наголосивши, що це той інструмент, який має змусити Росію поважати міжнародне право.

Президент також зазначив, що Росія всіма способами намагається не лише уникнути відповідальності, але й дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, розколоти трансатлантичну і європейську єдність. Та в наших силах протидіяти цим планам, в першу чергу шляхом запуску дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей та продовженням успішних внутрішніх реформ.

Глава держави також додав, що «нинішня агресивна Росія – це пріоритетна загроза і для США, і для України». «Так, Росія вторглася на територію України, окупувавши частину Донбасу та Крим. Крим – це Україна. І ми вдячні за те, що представники нової адміністрації чітко стоять на цих позиціях», - наголосив він.

«Вірю, що ми переможемо, бо правда на боці України, а справедливість завжди сильніша за зброю», - сказав Петро Порошенко.

Віце-Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден у свою чергу особливо підкреслив, що США, разом із партнерами з ЄС та Великої сімки, стоять на позиціях, що санкції проти Російської Федерації мають залишатися в силі до того моменту, доки Росія повністю не виконає свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей.

«Жодні політичні домовленості неможливі доки Росія продовжує насильство в Україні. Тільки після того як Росія та її маріонетки на Сході України виконають свої зобов’язання та припинять бойові дії, після того як вони дозволять Донбасу повернутись до мирного та безпечного життя, Україна зможе виконати свої політичні зобов’язання», - сказав Джозеф Байден.

Віце-Президент США також наголосив, що санкції, які пов’язані з анексією Криму, мають залишатися в силі доки Росія контролює півострів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ