Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

САП заявляє про сутички з НАБУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляє про сутички зі співробітниками Національного антикорупційного суду України.

У САП повідомляють, що виявили «незаконно встановлені засоби негласного зняття інформації» працівниками НАБУ, передає Радіо Свобода.

«Окрім того, поряд із адміністративним приміщенням був виявлений автомобіль марки «FORD» АА2564МВ, в якому перебували працівники НАБ України, здійснюючи незаконні оперативно-технічні заходи. Відповідний автомобіль було заблоковано працівниками Національної поліції України та УДО України з метою проведення невідкладних слідчих та процесуальних дій», – заявили в САП.

Згідно з повідомленням, на місце події прибув силовий підрозділ Національного антикорупційного бюро, який «використовуючи вогнепальну зброю, застосував насильство щодо працівників правоохоронних органів, пошкодив майно громадян, перешкодивши проведенню слідчих дій».

У САП стверджують, що співробітники бюро на автомобілі наїхали на інших працівників правоохоронних органів, спричинивши тілесні ушкодження та пошкодивши майно громадян.

У НАБУ, зі свого боку, заявили, що спроб встановити обладнання для прослуховування кабінету керівника САП Назара Холодницького не було.

Спроб встановити обладнання для прослуховування кабінету Керівника із боку не було

У бюро також заперечили поширену в ЗМІ інформацію про затримання детектива НАБУ.

Поширена у інформація про буцімто затримання детектива не відповідає дійсності: жодного детектива сьогодні не затримували. Це – не перша фейкова новина лише за сьогодні про НАБУ, в тому числі розповсюджена з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Будьте уважні

Криза у взаєминах між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України загострилася в березні 2018 року. Тоді НАБУ і Генпрокуратура звинуватили очільника САП в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила догану,але не звільнила Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ