Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ має перевірити причетність Гриценка до російських спецслужб – прихильники Наливайченка

Лідер партії "Громадянська позиція", колишній міністр оборони Анатолій Гриценко в суботу, 12 січня, подав необхідні документи в Центральну виборчу комісію (ЦВК) для реєстрації кандидатом на виборах Президента України. Після цього політик провів брифінг для співробітників ЗМІ.

Опоненти Гриценка зустріли новину критикою в соціальних мережах. Зокрема, на  сторінках Facebook спільноти «Наливайченко – наш президент» сьогодні з’явились фрагменти програми Наталі Влащенко «HARD», де екс-голова СБУ, публічно заявляє, що особиста участь Анатолія Гриценка в системному ослабленні обороноздатності України доведена документами і призиває вітчизняні спецслужби перевірити зв’язки бувшого міністра оборони з Росією.

«Люди на посадах міністрів, прем’єр-міністрів і президентів, які торгували з Росією, мали контракти на величезні суми та поступово продавали українську армію – це і є позиція впливу спецслужб Росії на території України. Найбільші розкрадання зброї, зокрема, під час роботи міністра оборони Анатолія Гриценка, для мене є вагомими підставами для перевірки українськими спецслужбами.

Також важливе питання – чи було, окрім торгівлі зброєю та розкрадання грошей, ще й співробітництво з російськими спецслужбами? Тому потрібно розсекретити всі необхідні документи і розслідувати це питання», – наголосив Наливайченко.

На думку політика, всі економічні та політичні «вкиди» з боку Росії робляться для того, щоб дискредитувати патріотичний рух і поставити під сумнів європейський вектор України. Також, відповідаючи на питання ведучої, Валентин Наливайченко зізнався, чи вважає колишнього міністра оборони Гриценка винним у розкраданні української армії.

«У тих документах, які я бачив в антикорупціонерів, є підписи Гриценка. А це свідчить, що він особисто затверджував контракти, за якими розкрадалася українська армія, землі, майно та зброя», – підкреслив Валентин Наливайченко.

Раніше Гриценка звинувачували у причетності до виведення з Майдану російських спецпризначенців. Зокрема, військовий експерт Юрій Колесников заявляв, що подробиці перебування в Україні полковника ГРУ Анатолія Чепіги треба запитувати саме у екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка. Сам Анатолій Гриценко  21 лютого 2014 року звітував про те, що саме він організував евакуацію з Києва співробітників кримського «Беркуту».

Капітал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ