Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Секрети і поради щодо укладки волосся з використанням щіток та гребінців

Укладання волосся — це творче заняття, яке потребує певних навичок і допоміжних девайсів. На сьогоднішній день існує багато інструментів, здатних полегшити та прискорити цей процес навіть для новачків.

Плойки, вирівнювачі, стайлери та різноманітні щітки для волосся — лише мала частина того, чим багатий сучасний ринок. Великий вибір аксесуарів представлено в магазині Froomo: адже на його онлайн-вітринах нараховується більше трьохсот найменувань щіток для волосся, серед яких ви точно знайдете ідеальну для себе. 

А в цій статті ми детально розглянемо секрети використання та види щіток, адже це чи не найголовніші помічники у створенні ідеальної зачіски. 

Типи щіток і гребінців

У світі існує безліч різних типів щіток та гребінців, і для кожного відведена своя особлива роль в укладці. Розберемо їх по порядку:

  1. Круглі щітки різних діаметрів (браш, брашинг) ідеальні для укладання коротких зачісок, чубчиків та надання об’єму у коренів. Та, в залежності від техніки використання, за їх допомогою можна створювати легкі хвилі на довгому волоссі, або навіть завивати кучері.

  2. Тунельні або скелетні щітки добре підходять для сушки. Завдяки своїй конструкції з отворами по всьому периметру, вони рівномірно розподіляють потік повітря по всій довжині. Вони не перегріваються чим не несуть шкоди.

  3. Керамічні щітки з ефектом іонізації допоможуть вам зробити волосся блискучим і шовковистим. Завдяки ним воно буде слухняним, оскільки матиме імунітет до статичної електрики. 

Окрім цих інструментів для укладання, існують також гребінці, що допомагають рівно ділити волосся на пасма і масажні щітки для щоденного розчісування. Вони теж є різних видів і зроблені з різних матеріалів. Вибирати їх треба відштовхуючись від довжини, густоти та типу волосся. 

Підготовка волосся до укладки

Перш ніж почати укладку, важливо правильно виконати підготовку. Використовуйте зволожувальний шампунь та кондиціонер для забезпечення гладкості і слухняності. Після миття волосся важливо висушити його на 80-90%, залишаючи трохи вологості для кращого ефекту і швидшого надання потрібної форми і текстури. Не забувайте про використання термозахисних продуктів, щоб уникнути теплового пошкодження. 

Основні техніки укладки

Існує два типи укладання: холодний і гарячий. Холодне базується на наданні волоссю бажаної форми за допомогою бігудей або шпильок і фіксувальних засобів. Щітки беруть не багато участі у цьому процесі, тому він нас мало цікавить.

Гарячий же спосіб укладання ґрунтується на тепловому впливі на волосся вирівнювачем, плойкою або феном. Щоб краще зрозуміти роль щіток у цій справі, розберемо основні техніки укладки за допомогою фену. 

Техніка для надання прикореневого об’єму і прямого волосся. 

  1. Наносимо термозахист та просушуємо волосся на 80%. 

  2. Розподіляємо його на зони і починаємо сушити, починаючи з нижньої частини голови. Беремо пасма не ширші за сопло фену. 

  3. Підставляємо щітку вниз під самі корені і рівномірно рухаємось вниз. Важливо, щоб при цьому фен рухався паралельно щітці, і потік повітря не був направлений безпосередньо в неї. При цьому спочатку просушуємо прикореневу зону, а вже потім довжину.

  4. Періодично підкручуємо щітку уверх, аби підібрати волоски, які видуло феном.

Легкі локони на щітку-браш

  1. Наносимо термозахист та просушуємо волосся на 80%.

  2. Просушуємо прикореневу зону, рухаючись від лоба до потилиці, надаючи зачісці об’єму.

  3. Накручуємо невеличкі пасма на щітку і нагріваємо їх феном, після чого обережно їх знімаємо круговими рухами, не порушуючи форму локона. Повторюємо дію декілька разів для кращого ефекту. 

  4. Даємо волоссю час, щоб охолонути і фіксуємо зачіску звичним для вас засобом. 

Укладання короткого та довгого волосся скелетною щіткою

  1. Наносимо термозахист та просушуємо волосся на 80%

  2. Розділяємо його на декілька зручних для вас зон і просушуємо окремі пасма рухаючись від коренів до кінчиків. Починати слід з потилиці і вести фен за щіткою, а не одночасно з нею. 

  3. Даємо укладці охолонути.

Укладання чубчика

  1. Обираємо діаметр брашу відповідно до довжини вашого чубчика — чим довший, тим більша треба щітка. 

  2. Наносимо на довжину соляний спрей або пінку для укладки щоб ефект зберігся якомога довше.

  3. Накручуємо волосся на браш вниз та сушимо 3-4 хвилини.

  4. Потім закручуємо його уверх та знову сушимо впродовж 3-4 хвилин. 

  5. Даємо зачісці охолонути.

Ці основні техніки роками використовують професіонали в салонах. Після таких методів сушки, волосся завжди виглядає біль доглянутим та шовковистим. Щоб в домашніх умовах досягати результатів, як після салону, необхідно багато практики, але з часом у вас це буде виходити без будь-яких зусиль. 

Секрети професійних стилістів щодо використання щіток і гребінців

Професійні стилісти рекомендують мати в арсеналі не тільки округлу щітку для сушіння, але й плоску для вирівнювання, а також гребінець з різною частотою розташування зубців для різних цілей.

Використовуйте легкі, пластикові гребінці для розплутування волосся, особливо мокрого. Це допоможе уникнути пошкоджень.

За допомогою правильно вибраних інструментів та порад щодо укладки, ви можете створити чарівні образи, наділені об'ємом, гладкістю та ефектністю. Запам'ятайте, що техніка та догляд за волоссям – ключові елементи успішного стайлінгу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ