Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Семчишин провела робочу зустріч з начальником Управління СБУ у Львівській області

Представник Уповноваженого в західних областях Світлана Семчишин провела робочу зустріч з начальником Управління Служби безпеки України у Львівській області Юрієм Гончаровим. Про це повідомляють у прес-службі Уповноваженого ВРУ з прав людини.
Світлана Семчишин провела робочу зустріч з Юрієм Гончаровим

Зустріч проведено з метою консолідації зусиль щодо попередження, виявлення та недопущення порушень прав і свобод людини в Україні, підвищення правової поінформованості населення України про права та свободи людини, просування європейських цінностей та стандартів прав людини. Також сторони обгововрили стан додержання законодавства у сфері захисту персональних даних та проблеми його практичного застосування.

Ососбливу увагу під час зустрічі було приділено стану дотриманням прав військовослужбовців, а саме особового складу органів сектору безпеки та оборони, членів їхніх сімей.

Світлана Семчишин зазначила, що цей напрям є одним із пріорітетних у діяльності Уповноваженого, зважаючи на безпосередню участь вказаної категорії громадян України у відсічі збройної агресії Російської Федерації на сході України в районі ООС.

Представник Уповноваженого наголосила на неухильному дотримання прав і свобод людини та громадянина в роботі органів Служби безпеки України. Зокрема, під час затримання, проведення досудового слідства та при проведенні інших функцій з метою забезпечення державної безпеки України працівниками Управління СБУ у Львівській області.


ʺПід час проведення моніторингових візитів до місць несвободи в рамках реалізації національного превентивного механізму, часто працівниками Секретаріату фіксуються саме порушення процесуальних прав осіб з боку органів досудового розслідуванняʺ, - розповіла Світлана Семчишин.

Начальник Управління Юрій Гончаров зауважив, що робота Уповноваженого Верховної Ради з прав людини є вкрай важливою та висловив зацікавленість у співпраці.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ