Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенцов написав листа лідерам G7

Український політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ і який оголосив 14 травня голодування, написав листа лідерам країн "Великої сімки", - 112.ua.

“Шановні панове! Спасибі Вам велике за те, що ви і ваші країни робите для України. Нам ще багато належить зробити самим і з вашою допомогою. Наприклад, перемогти в цій гібридній війні з нашим ворогом. З приводу ситуації з українськими політв'язнями, я сподіваюся, що ви щось зможете зробити для вирішення їхніх доль і не будете зосереджуватися на одній особистості, наприклад, мені. А допоможете багатьом. Успіхів вам у вашій нелегкій справі! Слава Україні!" – йдеться у тексті листа.

Нагадаємо, незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов, засуджений до 20 років колонії, оголосив про безстрокове голодування 14 травня. Основна вимога голодуючого - звільнити усіх українців-політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Родичі Сенцова відзначали погіршення стану здоров'я режисера. За словами сестри, йому вводять літр глюкози в день. У той же час російський режисер Аскольд Куров, який зустрівся з Сенцовим 5 червня, заявив, що наразі український політв'язень відчуває себе добре. 

"Він почував себе гірше на десятий день голодування, ніж зараз. Він досить бадьорий, добре тримається, веселий, жартує, дуже цікавиться, що відбувається у зовнішньому світі, тому що нічого не знає про останні новини", – зазначав Куров.

На вихідних у багатьох українських і зарубіжних містах пройшла масштабна акція на підтримку політв'язня.

Крім того, в українському парламенті розглядають питання обміну Сенцова.

112ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ