Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенцов погодився зустрітися із кримським архієпископом Климентом

Український режисер Олег Сенцов погодився зустрітися з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом, яким приїхав до нього у колонію «Білий ведмідь» на північ Росії, - Громадське.

Про це повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан.

За її словами, Сенцов погодився зустрітися з єпископом після розмови з адвокатом Дмитро Дінзе, який виступив у цьому питанні в ролі дипломата. Після цього Сенцов написав заяву з проханням про зустріч, однак станом на 19 годину за Києвом зустріч ще не відбулася.

Раніше повідомлялося, що єпископ Української православної цервки Київського Патріархату Климент поїхав у колонію «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі на півночі Росії, аби відвідати політв’язня Олега Сенцова.

Натомість сестра політв’язня Наталія Каплан повідомила, що Сенцов був категорично проти такої зустрічі з Климентом, освільки він є атеїстом. У результаті, Сенцов не зустрівся з архієпископом. За словами Каплан, побачення з Климентом Сенцову замінили на можливість зустрічі з режисером Аскольдом Куровим.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.  28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

31 травня політв'язень Кремля Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

1 червня російський журналіст Буртин оголосив голодування на підтримку Олега Сенцова.

1 червня у Києві на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку українського політв'язня. 2 червня у Москві режисер Михайло Местецький влаштував пікет на підтримку Сенцова.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ