Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сеник допоможе Януковичу призначити нового голову Львівської ОДА?

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник закликав голів районних рад Львівщини виступити єдиною командою у кадрових призначеннях на Львівщині після того, як буде призначено нового голову Львівської облдержадміністрації. Про це від заявив сьогодні, 3 березня, під час засідання Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».

 

«Хто б не був головою Львівської ОДА, ми повинні відстоювати тих людей, які проявили себе як фахові управлінці, незалежно від партійної належності. Якщо будемо діяти спільно, представляти єдину команду, з нами будуть рахуватися», – сказав він.

 

На думку М.Сеника, новопризначений голова ОДА повинен радитися з керівниками районних рад у кадрових призначеннях, адже вони на місцях краще знають ситуацію.

 

Водночас деякі керівники районних рад до слів голови облради поставилися скептично. Із залу пролунала репліка: «Чи Президент з вами радився, кого призначати головою ОДА?» На що М.Сеник відповів: «Думаю, він мав би це зробити».

 

Також М.Сеник додав, що потрібно прийняти звернення до парламенту, аби депутати визначилися з кінцевою датою місцевих виборів, адже місцева влада не може нормально працювати в умовах невизначеності.

 

На думку голови облради, слід змінити систему місцевих виборів. М Сеник вважає, що найкраще було б аби на рівні районів обирали  депутатів за відкритими партійними списками, а на рівні міських, сільських і селищних рад  - на основі мажоритарної системи.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ