Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сепаратист Марков закликав РПЦ і Кремль розпочати релігійну війну проти українців

Одеський сепаратист, колишній нардеп, лідер проросійської партії «Родина» Ігор Марков на пропагандистському федеральному каналі «Россия1» закликав російську владу розпочати збройну агресію проти українського народу через надання Українській Церкві Томосу.

У передачі «Воскресный Вечер с Владимиром Соловьевым» за 14 жовтня Ігор Марков, якого представили, як члена так званого «Комитета спасения Украины», публічно образив Вселенського патріарха Варфоломія. У своїх висловлюваннях він використовував звичний для політиків типу Маркова тюремний жаргон.

«Той, хто спілкується з розкольниками і сам стає розкольником. У тюрмі, хто спілкується з опущеними, сам стає опущеним. Так і Варфоломій став опущеним у православному світі», - сказав Марков.

На таке висловлювання відреагував навіть відомий пропагандист Владімір Соловйов, який і сам прославився різкими висловлюваннями. Кремлівський пропагандист попросив Маркова користуватися іншою термінологією.

На це Марков відповів, що сказав так, аби це було зрозуміло простим росіянам.

«Я вважаю, що Російська православна церква повинна звернутися за допомогою до російської влади, яка повинна висловити свою позицію і надати допомогу Російській православній церкві на Україні. Виключно воєнну», - наголосив сепаратист.

Він додав: «Інакше розмовляти з українськими політичними діячами неможливо. Ми повинні розмовляти лише з українським народом».

Очевидно, Марков вважає, що «розмова з українським народом» може відбутися лише із застосуванням російських терористичних військ, які вже й так п’ять років воюють на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ