Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Серед працездатних українців 38% курять, 2% вживають алкоголь щодня

38% українців працездатного віку (чоловіки 18-65, а жінки 18-60 років) визнали, що палять. Водночас 62% - не палять. З тих, хто не палить, 23% колись палили, а 77% - ніколи не палили. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у грудні 2016 року.

Найбільше тих, хто визнав, що палить, на Сході країни (43%), найменше – на Заході (31%). Респонденти старшої вікової групи (51 рік і старше) палять відносно менше, ніж респонденти молодших вікових груп. Серед чоловіків втричі більше тих, що палять, ніж серед жінок. Серед найменш забезпеченої категорії населення тих, хто палять, також найбільше.

Водночас 2% опитаних заявили, що вживають алкогольні напої (включаючи слабоалкогольні напої такі, як пиво) майже щодня, 12% - кілька разів на тиждень, 36% - кілька разів на місяць, 34% – кілька разів на рік, 16% взагалі не вживають алкогольні напої. 

Найбільше тих, хто визнав, що вживає алкоголь щонайменше кілька разів на місяць, у Центрі країни, найменше – на Заході. Чоловіки заявляли, що вживають алкогольні напої майже вдвічі частіше, ніж жінки. 

Чим кращий стан здоров’я респондентів, тим більше серед них тих, хто каже, що вживає алкогольні напої. Найбільш та найменш забезпечені респонденти вживають алкогольні напої частіше, ніж респонденти з середнім рівнем доходу.

Аудиторія: працездатне населення України (чоловіки - 18-65 років, жінки – 18-60 років). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1580 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,5%. Терміни проведення: 1-10 грудня 2016 р

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ