Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шахтарям ДП ʺЛьвівугілляʺ почали виплачувати зарплату

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 14 листопада, на рахунки ДП ʺЛьвівугілляʺ почали надходити кошти, які скеровують на погашення заробітної плати шахтарям Львівщини за серпень та вересень 2019 року.

Це фінансовий ресурс, який в терміновому порядку виділили з Державного бюджету на забезпечення виплати заборгованої зарплати гірникам в сумі 225 млн 523 грн. Також, з цих коштів планують погасити ще 43 % зарплати за жовтень 2019 року.

Виділення коштів в терміновому порядку стало можливим завдяки докладеним зусиллям голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського під час зустрічі 12 вересня з керівництвом ДП ʺЛьвіввугілляʺ, директорами шахт і шахтарських профспілок,  а також оперативної комунікації з інформуванням щодо складності ситуації з Президентом України.

ʺДякую Головному управлінню Державної казначейської служби, Львівському обласному управлінню АТ ʺОщадбанкʺ та ДП ʺЛьвіввугілляʺ, які працювали над оперативним скеруванням коштів на особові рахунки працівників держпідприємства, - зазначив Маркіян Мальський. - А ми продовжуємо і надалі працювати з Міненерговугілля над вирішенням питання погашення решти суми заборгованої заробітної плати шахтарям та очікуємо подальшої підтримки Президента і Прем'єр-міністра України з цього питанняʺ.

Додамо, що 10 листопада, за ініціативи Львівської ОДА у Кабінеті Міністрів України відбулась робоча нарада з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком стосовно вугільної промисловості Львівщини, в межах якої Маркіян Мальський поінформував очільника уряду про оновлені дані щодо сум затримки зарплатні шахтарям.

Також обговорили питання:надання пільгового періоду вугледобувним підприємствам від сплати прибуткового податку для можливості вчасної виплати з/п, сплати комунальних послуг, введення нових лав, оновлення зношеного та застарілого обладнання, виходу на самозабезпечення в майбутньому. Окрім цього - зміни до законодавства в частині списання заборгованості по основному платежу з ЄСВ та штрафних санкціях та повний розрахунок ДП ʺДержвуглепостачʺ перед ДП ʺЛьвіввугілляʺ за відвантажену раніше вугільну продукцію в розмірі 113,1 млн грн.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 14 листопада Президент України повідомив, що заборгованість із заробітної плати шахтарям погашено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ