Лососем називають всі види риб, що відносяться до сімейства лососевих: сьомгу, кету, горбушу, форель та інших представників «червоної» риби.
Якщо вони і відрізняються за способом життя, особливостями будови тіла і забарвленню, то корисні властивості у них однакові. Це захист від серцевих захворювань, стимуляція мозкової діяльності, сприятливий вплив на зір, шкіру і волосся. Крім цього, лосось дуже ситний при порівняно низькій калорійності.
Включати м'ясо лосося в раціон можна часто, до того ж в будь-якому вигляді він доступний на полицях мережі METRO. Щоб риба не набридла, зробіть меню різними стравами з цього чудового продукту.
Тартар з червоної риби
Це незвичайне блюдо, в якому повністю зберігаються корисні речовини, оскільки готування не передбачає термообробки. У класичному варіанті використовується м'ясо (яловичина), проте не менш популярний тартар з лосося, рецепт якого ви зможете подивитися в блозі METRO.
Невеликі секрети приготування:
· Філе ріжеться невеликими кубиками, так що знадобиться дуже гострий ніж. Ніякої м'ясорубки і блендера, інакше не досягнете потрібної консистенції;
· В процесі приготування використовується багато ароматних інгредієнтів, ніхто не обмежує вас в підборі різних соусів - все це необхідно, щоб надати смак і знезаразити сире м'ясо;
· Форму закуски допомагає тримати жовток (використовують не завжди). Краще брати перепелині яйця, щоб уникнути сальмонельозу.
Кіш з лососем
Відкритий французький пиріг з пісочного тіста - це вже не просто закуска, а повноцінне блюдо. Вживають його як холодним, так і гарячим, а сам пиріг-запіканка складається з трьох частин:
1. Тесту: в просіяне борошно натирають мерзле масло, додають сіль, жовтки і крижану воду, розтирають до крихти, з якої формують куля. Куля відправляють в холод мінімум на півгодини, а дістають безпосередньо перед тим, як викладати у форму (обов'язково формують бортики).
2. Начинки з великих кубиків свіжого / размороженного лосося, які розподіляються по всій поверхні тіста в формі. Урізноманітнити начинку можна зеленню, шпинатом або брокколі (попередньо суцвіття потрібно кілька хвилин бланшувати в солоній воді, дати стекти і викласти з рибою).
3. Заливання з молока, жирних вершків, солі, яєць і куркуми. Інгредієнти збивають міксером, заливають пиріг і випікають до готовності (близько півтори години).
Фаршировані лососем яйця
Їх люблять дорослі і діти, а якщо замінити паштет (печінка) копченим лососем - блюдо тільки виграє. Готується воно за відомою схемою: відварюються яйця (курячі, перепелині), розрізають, виймаються жовтки. У блендері жовтки перебивають з шматочками риби, крем-сиром, зеленню, додають майонез або сметану, дають масі настоятися близько 20 хвилин і викладають її на білки. Прикрашають яйця червоною ікрою або шматочками помідорів.