Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Щогодини від раку грудей в Україні помирає одна жінка

Щорічно 20 жовтня в Україні відзначається День боротьби з захворюванням на рак молочної залози. З цієї нагоди в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун взяла участь у прес-конференції, повідомлено на її офіційній сторінці Фейсбук.

За повідомленням Уляни Супрун, щогодини від раку грудей в Україні помирає одна жінка, щороку – більше 9 тисяч, за 25 років незалежності – понад 230 тисяч. Головною причиною таких високих показників смертності є пізнє звернення до лікарів.

Уляна Супрун вважає, що кожна жінка повинна мати можливість періодично проходити обстеження у спеціалістів.

Довідка з Вікіпедії.

Рак молочної залози — злоякісна пухлина залозистої тканини молочної залози. У світі це найчастіша форма раку, що трапляється протягом життя у однієї з 13-ти – 9-ти жінок віком від 13 до 90 років. Також це друге за частотою після раку легень онкологічне захворювання в популяції загалом (враховуючи чоловіче населення). Кількість випадків раку молочної залози в розвинених країнах різко зросло після 1970-их років. Це пояснюють зокрема зміною стилю життя населення розвинутих країн (наприклад, в сім'ях зменшилася кількість дітей і термін годування грудьми скоротився).

Фото - medstrahivka.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ