Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шефір назвав мету замаху на себе

Перший помічник Президента Сергій Шефір під час брифінгу в МВС назвав головною метою замаху на себе залякування команди Глави держави.

Про це інформує УНН.

“Все, що я можу сказати про свою думку - те, що замах було скоєно з метою залякування вищого ешелону влади. Але треба розуміти, що Президент у нас - дуже вольова людина, його не залякати”, - сказав Шефір.

Він також зазначив, що жодних конфліктів в президентській команді немає.

“Все що було до цього сказано - це все фейки”, - заявив він.

Водночас голова Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що правоохоронці мають три основні версії замаху на Сергія Шефіра.

“Три основні версії, які розглядає Національна поліція, це - у зв’язку з державною діяльністю потерпілого з метою тиску на вище керівництво держави, і з метою дестабілізації політичної ситуації у державі, в тому числі розглядається версія за участю спецслужб іноземної держави”, - сказав Клименко.

З його слів, наразі до слідчо-розшукових дій підключені кращі слідчі та оперативники, кінологи та Нацгвардія. Також СБУ з першої хвилини співпрацює з розслідуванням.

Також Генпрокурор Ірина Венедіктова зазначила, що розпочали провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

З метою розшуку злочинців поліція розпочала план “Сирена”.

Володимир Зеленський відреагував на обстріл. Він зняв відеозвернення, в якому зазначив:

“Одразу після виступу на ГА ООН я вирушаю в столицю. Хто за цим стоїть — скажу відверто, не знаю. Поки що. Які це сили — можуть бути внутрішні або зовнішні, але силами не вважаю їх, тому що передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга — це слабкість. А ось відповідь буде сильною”.

Також Глава держави додав:

“На міцність нашої команди це не вплине, на той курс який я обрав до змін, до детінізації економіки, до боротьби з криміналітетами... це ніяк не впливає, навіть навпаки”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ