Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шоу та концерти стали головною технологією в останні тижні кампанії

Використання концертних та шоу технологій стало однією з головних форм передвиборчої агітації в останні тижні кампанії. Про це зазначають в комітеті виборців України.

«При цьому концертні та шоу-технології масово використовувалися не лише політичними партіями, але й кандидатами в одномандатних округах. У багатьох округах ця технологія стала головною для місцевих політиків. У частині населених пунктів концерти за сприяння політиків відбувалися щокілька днів із залученням різних виконавців. В результаті могло скластися враження, що на деяких округах частіше співали й жартувати артисти, аніж реально говорили кандидати», - зазначив аналітик КВУ Денис Рибачок.

Так, у Харківській області в ОВО №178 (м. Балаклія) фактично щодня, починаючи із 14 липня, відбувалися концерти за сприяння різних кандидатів. За сприяння Д. Добкіна («Опозиційний блок») у районних центрах округу концерти проводила Ольга Полякова, за сприяння А. Русецького (самовисування) виступали співачки «Tarabarova» та Ольга Цибульська, а також гурт «Boney М". У Харкові в ОВО №172 14 липня на День родини відбувся великий концерт за активної участі міського голови Г. Кернеса (№3 у виборчому списку партії «Опозиційний блок»). Серед виконавців: І. Федишин, С. Бабкін, Maruv. У Сумській області 17 липня у місті Конотоп (ОВО №160) відбувся фестиваль «Зіркове літо» за участі груп «Фрістайл» та «Авіатор». Фестиваль організовано за сприяння кандидата І. Молотка. Фестиваль рекламувався під гаслом «Все буде молотОК». У Житомирі в ОВО №62 13 липня на майдані Корольова відбувся концерт гурту «Без обмежень. Захід відбувся в рамках свята День вулиці Михайлівської, яке започаткував кандидат-самовисуванець І. Гундич.

Варто відзначити, що деякі концертні заходи відбувалися за участі органів місцевого самоврядування, однак як піар-привід їх використовували кандидати в народні депутати. Іноді до організації того чи іншого концертного заходу були залучені відразу кілька кандидатів. Так, у Костополі (ОВО №156) Рівненської області святкування Дня міста відбулося за сприяння одразу трьох кандидатів у народні депутати України (В. Кльова, О. Данильчука, К. Павловської), що було зазначено в афіші заходу. Крім цього, пік концертних технологій в промислових містах Сходу та Півдня на виборах може мати місце 21 липня під час святкування Дня металурга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ