Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шимків назвав закриття Ex.ua боротьбою з піратством

Заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявив, що припинення роботи файлообмінника Ex.ua є частиною боротьби з піратством в українському сегменті інтернету. Про це Шимків заявив у четвер журналістам, інформує Радіо Свобода.

«У них (Ex.ua – ред.) є бізнес-модель, яка давала їм можливість заробляти кошти, поширюючи нелегальний відеоконтент, вставляючи в нього українську рекламу. Українські рекламодавці платили гроші за розміщення реклами, а правовласники контенту не отримували ніякої бенефіції від цього. Власники ресурсу отримували таким чином близько 1 мільйона доларів доходів на рік», – сказав Шимків.

За його словами, важливо, щоб ті, хто порушують українське і міжнародне законодавство в сфері інтернет-діяльності, «переходили на світлу сторону».

ЕХ.UA припиняє роботу

16 листопада найбільший файлообмінник в Україні Ex.ua повідомив про рішення припинити свою роботу і попросив користувачів вилучити файли з архівів до 30 листопада. В Ex.ua заявили, що ресурс працював відповідно до законодавства, але «не всім подобалася таке трактування законодавства».

Заснований у 2009 році Ex.ua був безкоштовним для користувачів ресурсом, де було дозволено обмінюватися файлами до 50 гігабайт. Сайт у 2012 році заявляв про мільйонні доходи від реклами відповідно до звіту Forbes Україна.

У січні 2012 року правоохоронними органами України було вилучено 200 серверів Ex.ua з великим обсягом інформації після скарг від таких компаній, як Microsoft і Adobe, що виявила піратські версії своєї продукції на сайті. Цей крок обурив користувачів інтернету, які влаштували DDoS-атаки на урядові веб-сайти. Через чотири дні після поліцейського рейду Ex.ua відновив свою роботу.

17 листопада користувачі українського сегменту інтернету, які використовували сайт для завантаження контенту, влаштували кампанію із закликами до Ex.ua продовжити діяльність.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ