Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Січень у Львівському органному залі: 48 подій!

Львівський органний зал запланував 48 подій у січні 2024 року.

На відвідувачів чекають світові премʼєри творів українських композиторів, нові ексклюзивні програми від хору “Гомін”, а також виступи запрошених виконавців з-за кордону та з інших міст України та юних музикантів Львівщини.

Відкриватиме рік серія святкових концертів від наших солістів Світлани Позднишевої, Олени Мацелюх, Надії Величко (1, 3, 4 січня), а також Новорічний симфонічний концерт від Луганського філармонійного оркестру під дириґуванням Івана Остаповича.

4 та 7 січня в Органному звучатиме різдвяна програма-бестселер від Світлани Позднишевої та хору "Гомін" під дириґуванням Вадима Яценка – "Колядки. Хор та орган".

7 січня Різдвяні мелодії гратиме піаніст Андрій Макаревич, а "розколяду" творитиме в Органному Дрогобицький хор "Легенда" 23 січня з концертом "Колядки та щедрівки".

Також у цей святковий період багато концертів при свічках – органні та хорові.

5 січня в Галереї органного залу відкриється нова експозиція – виставка "Коріння" Анастасії Власенко.

12 січня лунатимуть "Пори року” Вівальді для хору та органа" – вічна класика в новому прочитанні. Обробку циклу Антоніо Вівальді для хору та органа здійснив на замовлення Органного залу композитор з Харкова Володимир Богатирьов.

13 січня малечу та батьків запрошують на “Карнавал тварин. Сімейний органний концерт” від Ольги Стрілецької та Світлани Позднишевої. А 20 січня о 14:00 відбудеться "Граємо. Інтерактивна музична подія" для дітей 6-9 років.

18 та 19 січня “Шедеври органної музики” привезе у Львів гостя з Чернівців Світлана Бардаус.

25 та 26 січня Німецький віртуоз Якобус Ґладзіва гратиме музику Люллі та світову премʼєру твору українського композитора Леоніда Грабовського STR-O(r)GAN, написаного для Органного залу.

27 січня о 17:00 відбудеться “Джуніор концерти” – ініціатива Львівського органного залу у співпраці з музичними школами Львова та Управлінням культури Львівської міської ради.

Того ж дня о 21:00 хор "Гомін" презентує премʼєрну програму з творів сучасного композитора Ола Єйло "Музика космосу".

28 січня “Джазовий симфонічний концерт” подарує Луганський симфонічний оркестр під дириґуванням Любомира Ліщука.

І, як завжди, у січні багато концертів солістів Львівського органного залу – органістів Світлани Позднишевої, Ольги Стрілецької, Олени Мацелюх, Віталій Дворового, Марка Новаковича, піаніста Андрія Макаревича.

Квитки на всі події можна придбати на сайті kontramarka.ua.

У разі оголошення повітряної тривоги концерт буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ