Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський органний зал запрошує на святкування дня народження органа

5 червня у Львівському органному залі відбудеться урочистий концерт до дня народження органа. Львівʼян та гостей міста запрошують почути потужне і неповторне звучання органа на великому концерті. Про це повідомляє ЛМР.

На початку червня львівський орган святкує свій день народження. Орган було урочисто відкрито 4 червня 1933 року. За свою історію монументальний інструмент пережив реконструкцію та кілька оновлень, і сьогодні тішить своїм звучанням тисячі людей.

Унікальний орган у Львові має 60 регістрів і майже 5 тисяч труб, і є найбільшим історичним концертним органом України.

На концерті до дня народження органа можна буде почути рідкісні твори для органа з оркестром, які створять урочистий настій та подарують відчуття радості і піднесення.

Зокрема, прозвучить колискова і фуга для органа Олександра Щетинського, написана на замовлення Львівського органного залу на честь 90-річчя встановлення органа, у 2023 році. Її виконає солістка Світлана Позднишева.

А наприкінці вечора слухачів вразить Концерт для органа з оркестром №2 Йозефа Райнбергера у виконанні симфонічного оркестру Луганської філармонії, органістки Світлани Позднишевої та диригента Івана Остаповича.

Деталі про подію і квитки на неї – за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ