Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Сім'ї гірників у Кривому Розі перекрили залізничні колії

Сьогодні, 11 травня, дружини разом з дітьми протестуючих гірників та іншими родичами перекрили під'їзні колії до підприємств та шахт. Відтак зупинили цим відвантаження продукції. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України.

"На підприємствах  АТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочалися масові акції протесту, вранці там було вже понад 300 учасників.

Гірники знаходяться під землею півтори доби без їжі на води. Голова МО НГПУ м. Кривий Ріг Юрій Самойлов намагається зробити все щоб доставити продукти харчування до протестуючих гірників", - написав Михайло Волинець.

"Друзі, для внесення ясності щодо ситуації в Кривому Розі. В місті є три осередки страйку: ЄВРАЗХолдинг, КЗРК (Криворізький залізорудний комбінат) та АрселорМіттал Кривий Ріг (колишній Криворіжсталь). Ці три підприємства належать трьом різним фінансово-промисловим група та мають різних власників. Це свідчить про те, що зарплати працівників " не доганяють" зростаючі ціни на послуги ЖКГ, ціни на товари першої необхідності!", - додав у дописі Михайло Волинець.

Додамо, у попередньому дописі  голова Незалежної профспілки гірників написав, що адміністрація  ПАТ "ЄВРАЗ Суха Балка", вчора, 10 травня, лише близько 20:00 спустилася  до протестуючих і запропонували підняття заробітної плати лише на 12% з 1 травня.

"Гірники погоджуються тільки на не менше 20% з 1 травня і подальше поетапне підняття заробітної плати на 30% до серпня. Гірники зараз продовжують перебувати на глибині 1343 м. Там вони можуть присісти або лягти тільки на сиру підлогу шахтної виробки. Вони закликають своїх дружин разом з дітьми приходити на територію підприємства та підтримувати їх з поверхні шахт", - наголосив Михайло Волинець.

Нагадаємо, вчора, 10 травня, гірники шахт "ЄВРАЗ Суха Балка" після зміни залишились під землею. Таким чином шахтарі мають намір привернути увагу керівництва до обсягів зарплати, а також вимагають підвищення заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ