Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Сміттєві розборки у Львові

9 грудня вночі активісти ГО «Розвиток Громади» у Львові перевірили, як вивозять сміття з центральної частини міста, в результаті чого наштовхнулися на охорону сміттєвоза. Про це сьогодні, 9 грудня, під час прес-конференції у прес-центрі «Гал-інфо» розповів активіст ГО «Розвиток Громади» Роман Дуда.

За його словами активісти, вирішили перевірити, як і куди вивозять сміття з Галицького району. Віднедавна цим займається компанія «Грінера Україна». Отож, представники ГО хотіли переконатися, що сміття не везуть на Рясне, про що повідомляли мешканці. 

Простежили за сміттєвозом і на з’їзді зі Скнилівського мосту їм дорогу перегородили джипи. Було викликано працівників поліції.

Активісти попросили водія показати супровідний лист.

Водій подзвонив до представника фірми. Приїхав депутат Львівської міської ради  Роман Іванців, який, за словами учасників прес-конференції, розмовляв з ними з позиції сили.

Як нагадав юрист ГО «Розвиток Громади» Андрій Болюбаш, керівництво Галицького району Львова розповідало про відкритий конкурс на вивіз сміття. Зокрема, чітко було вказано, які компанії можуть брати участь у цьому конкурсі.

За інформацією ДФС, фірма «Грінера Україна», переможець конкурсу, нічого не купувала, ані транспорту, ані сміттєвих контейнерів, - сказав Андрій Болюбаш. 

За його словами, перевірка номерних знаків сміттєвоза взагалі показала, що таких на території України не зареєстровано.

З тих документів, які водій сміттєвоза показав активістам, випливало, що сміття везли до Тернопільської області у смт. Микулинець. Активісти поїхали на місцевий полігон, там керівництво заперечило, що вони мають домовленості і приймають сміття зі Львова.

Наразі представники громадськості написали заяви в поліцію. Окрім того, вони скерують листи в прокуратуру та Генпрокуратуру щодо законності перемоги у тендері фірми «Грінера Україна».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ