Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Сьогодні – сьома річниця трагедії на Грибовицькому полігоні

28 травня 2016 року на львівському полігоні ТПВ у Грибовичах загорілося сміття, що за кілька днів призвела до обвалу частини звалища. Гасіння пожежі тривало три доби.

Під час гасіння стався обвал стометрової гори сміття, під яку потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника так і не вдалось знайти.

У ГУ ДСНС у Львівській області згадали своїх співробітників, які віддали життя під час гасіння пожежі. 

"30 травня 2016 року Львівський гарнізон втратив трьох відданих своїй справі та Україні співробітників. Виконуючи свій професійний обов’язок на полігоні в Грибовичах, загинули три співробітники ГУ ДСНС України у Львівській області: 32річний старший лейтенант служби цивільного захисту начальник караулу ДПРЧ-17 м. Жовква Андрій Вненкевич, 28річний капітан служби цивільного захисту начальник ДПРП-48 м. Рава-Руська Юрій Рудий та 27річний сержант служби цивільного захисту пожежник-рятувальник ДПРЧ-17м. Жовква Богдан Юнко", — ідеться у повідомленні. 

У ДСНС кажуть: попри те, що робота рятувальників пов'язана зі значним ризиком, ніхто не може бути готовим до такої втрати — втрати близьких, колег та товаришів.

"У цей день ми всі почули біль і скорботу, втративши трьох побратимів, трьох справжніх професіоналів, які надавали свою допомогу з самовідданістю та відданістю. Хай вічна пам'ять супроводжує загиблих героїв-рятувальників!" — додали колеги загиблих.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ