Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Сміттєзвалища на території очисних споруд у Львові не буде, - Вольський

Сміттєзвалища на території очисних споруд на вул. Пластовій у Львові не буде, там передбачається перезавантажувальна станція. Про це сьогодні, 6 червня, на брифінгу повідомив Валентин Вольський директор ЛКП «Львівводоканал», інформує кореспондент Гал-інфо.

"Зараз ми на території очисних споруд робимо просто площадку, де в майбутньому будуть різні матеріали для реконструкції очисних споруд. Водночас на комісії із надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про те, що якщо виникне необхідність для перевантаження сміття із малих машин у великі, тоді ця ділянка буде використовуватись. Однак, чи будуть її використовувати, чи ні, поки невідомо", - зазначив Валентин Вольський

"Ніякого сміттєзвалища на території очисних споруд не буде. Можливо, лише тимчасовий майданчик для перевантаження сміття. Дана ділянка має площу 60 на 80 м., тому про сміттєзвалище не може бути й мови", - додав директор ЛКП «Львівводоканал».

Своєю чергою голова Сихівської РА, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк запевнила, що станом на сьогодні сміття із Львова вивозиться. 

"Сміття із Львова вивозять на сміттєзвалища, які є на території Львівської області. Якщо є майданчики, де контейнери із сміттям повні, то на це миттєво реагують перевізники і виправляють ситуацію", - розповіла Ірина Маруняк.

"Щодо перезавантажувальної станції на вул. Пластовій,  то мова йде лише про можливість там перевантажувати сміття із малих машин у великі і вивозити його за межі Львова", - зазначила Ірина Маруняк.

За її словами, на полігоні в Грибовичах уже завершені аварійні роботи стосовно облаштування дамби, відтак, небезпеки витоку інфільтрату там немає. Однак, пошукові роботи зниклого еколога тимчасово призупинені, адже є небезпека зсуву сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ