Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Снопківський парк розширили на 11,5 гектарів - Віталій Свіщов

На вчорашньому пленарному засіданні Львівської обласної ради розглядали питання "Про зміну меж і площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський».

Депутати проголосували за розширення парку більшістю в залі. В нових межах парку заборонене будівництво. 

Про це розповів депутат Львівської облради від Європейської Солідарності, голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов. 

За його словами, парк досі мав площу 35,66 Га, а тепер виріс до  47,1853 Га. Тобто парк збільшили парк на 11,5 га. 

"Розширення межі об’єкта природно-заповідного фонду пам'ятки садово-паркового мистецтва парку „Снопківський” сприятиме формуванню більш цілісного, практично замкнутого контуру.

Важливо, що у нових межах парку не можна буде здійснювати будівництво житлових будинків, офісних центрів, тощо", - розповів депутат Свіщов. 

Обгрунтування цього рішення базується на аналізі планово-картографічних матеріалів для парку, аналізі сучасної територіальної організації та ландшафтно- композиційному аналізі ландшафтів та проявів сучасних геоморфологічних процесів, аналізі водний об'єктів, аналізі рослинного і тваринного світів та оцінці сучасного антропогенного впливу на парк.  

Розширення меж парку „Снопківський” вписується в  реалізацію «Плану заходів «Зелене місто» для Львова» та збільшення площі природно- заповідних територій в межах міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ