Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Собчак через суд вимагає зняти Путіна з виборів

Кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак подала до Верховного суду позов, в якому вимагає скасувати реєстрацію Володимира Путіна на виборах. Відповідний документ розміщений в телеграм-каналі її штабу.

У своїй заяві Собчак вказує, що Путін "не має права висуватися і бути зареєстрованим як кандидат в президенти РФ", оскільки вже тричі займав цю посаду.

У заяві зазначено, що в 2012 році Путін домовився з прем’єром РФ Дмитром Медведєвим про "тимчасову поступку посадою президента РФ із зобов'язанням повернути її назад після закінчення обумовленого терміну".

Така домовленість, на думку Собчак, є "зловживанням правом шляхом обходу закону".

Як відомо, 6 грудня президент РФ Володимир Путін оголосив про участь у виборах президента вчетверте, він піде на вибори як самовисуванець.

Про намір брати участь в них оголосили співзасновник партії "Яблуко" Григорій Явлінський, журналістка Ксенія Собчак та ще дві телеведучі – Анфіса Чехова та Катя Гордон, порнозірка Олена Бєркова.

За результатми опитування, яке провела російська недержавна дослідницька організація "Левада-Центр", на виборах президента РФ кандидатуру чинного глави Володимира Путіна готові підтримати 61% виборців.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ