Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні – Міжнародний день енергозбереження

Щорічно 11 листопада відзначають Міжнародний день енергозбереження. Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

У цей день в усіх країнах, де відзначають це свято, відбуваються заходи, спрямовані на те, щоб поінформувати людей про способи енергозбереження та існуючі відновні джерела енергії, розповісти, чому потрібно економити, заощаджувати енергію, щоб її уберегти. Адже роблема енергозбереження пов’язана не тільки з економічними питаннями — зниження собівартості продукції при виробництві чи витрат на енергоресурси в побуті, це важливий елемент боротьби зі змінами клімату.

У Львівській області значна увага приділяється проблемі енергозбереження та енергоефективності. Реалізуються дві програми енергозбереження — «Енергозбереження для населення Львівщини» та «Енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини».

З метою підвищення енергоефективності бюджетних установ в області реалізується «Програма енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини». Протягом 2016-2019 років в рамках Програми здійснено комплексні заходи з підвищення енергоефективності у 12 установах.

Програма енергозбереження для населення Львівщини реалізується з 2007 року, це перша така програма в Україні. Вона передбачає відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими фізичними особами на впровадження енергоощадних заходів. Від початку дії Програми понад 43 тис. родин скористалися її механізмами, відшкодування з обласного бюджету склало 106 млн грн, інвестиції в підвищення енергоефективності – 940 млн грн.

 «Заходи з підвищення енергоефективності в декілька разів дешевші, ніж виробництво та транспортування такої ж кількості енергії, виробленої з традиційних видів палива. Споживання енергії в побуті складає близько 60%. До підвищення ефективності використання енергії повинен долучитись кожен, багато заходів з енергозбереження загальнодоступні та можуть бути застосовані фактично всюди. Ефективно використовуючи енергії в побуті, ми не тільки заощаджуємо витрати на комунальні послуги, а й робимо свій внесок у запобіганні змінам клімату», - зазначає директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Богдан Кейван.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ