Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перевізники і Садовий

Сьогодні, 31 серпня, о 18:00 приватні перевізники зустрінуться із Андрієм Садовим, міським головою Львова. На зустрічі, за попередньою інформацією, має бути вирішено питання тимчасового врегулювання ситуації із перевезення пільговиків. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила Оксана Маруняк, голова ГО "Розвиток громади".

За її словами, станом на 15:30 на вул. Пасічній приватні перевізники далі продовжували акцію протесту. 

"Зараз тут є понад 100 автобусів, але водії ще під'їжджають", - зазначила вона.

"Ввечері відбудуться переговори за круглим столом, де, за попередньою інформацією, міський голова мав би озвучити шляхи тимчасового врегулювання ситуації із перевезення пільговиків. 

Перевізники бачать два вирішення цієї проблеми: перше - це адресна допомога (коли із міського бюджету виділятимуть кожній людині, яка належить до пільгової категорії населення, певну кількість грошей. Ці гроші мають бути передбачені на оплату проїзду у громадському транспорті) або ж інший шлях - це введення єдиного електронного квитка (квиток має бути виданий ЛМР, на ньому має бути певний код та фото людини. Тоді у автобусах потрібно буде встановити спеціальний прилад, який  рахуватиме кількість пільговиків за день).

Тоді львівські АТП зможуть  відшкодовувати гроші перевізникам, так як із міського бюджету такі кошти виділяються, однак в руки приватним перевізикам вони не попадають.

Окрім того, важливо, щоб був справжній облік пільговиків, бо скільки їх є в місті наразі ніхто не знає. Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР, вчора зазначила, що пільговиків у місті налічується близько 300 тис.", - розповіла Оксана Маруняк.

"Також невдовзі буде створено спеціальну робочу групу  щодо запровадження електронного квитка та вдосконалення транспортної системи у Львові. До цієї групи мають ввійти  п'ять представників від Львівської міської ради, п'ять керівників АТП та п'ять приватних перевізників", - зазначила Оксана Маруняк.

Додамо, ГО "Розвиток громади" підтримує перевізників у  їхній акції «За безпеку і якість перевезень».

Нагадаємо, вчора близько 300 маршруток сьогодні взяли участь в загальноміському страйку перевізників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ