Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні покладено початок визнанню скульптора Іоана Георгія Пінзеля -- Садовий

«Це знаменний день в історії міста Львова, який вважаю увінченням святкування 750-річчя нашого міста», -- сказав на церемонії підписання Декларації про оголошення 2007 року Роком Іоана Георгія Пінзеля на території Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської області міський голова Львова Андрій Садовий.
 За його словами, сьогодні покладено початок визнання відомого скульптора, про якого повинна дізнатись уся українська спільнота. «Це  перша крапля, яка має перерости у щось більше. Якщо на Сході України спитати, хто такий Пінзель, не отримаєш ніякої відповіді і це неправильно. Ми повинні знати і пишатись відомими людьми свого краю. Іоан Георгій Пензель має стояти в одному ряді, а може навіть вище, ніж Мікеланджело. Чому ми не говоримо про видатних людей України?», -- зазначив Андрій Садовий.
 Після підписання Декларації керівник видавництва «Граніте» Володимир Козаченко подарував головам обласних рад і міським головам трьох міст настільні календарі на 2007 рік із зображенням творів Іоана Георгія Пінзеля. Також він зазначив, що готується видання у світ альбому шедеврів видатного скульптора.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ