Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні проходить другий тур виборів Президента України

Другий тур виборів Президента України проходить у неділю, 21 квітня.

Виборчі дільниці відкрились о 8:00 та закриються о 20:00, передає УНН.

Місця голосування будуть під посиленою охороною поліції та рятувальників.

Для того, щоб проголосувати, на дільницю слід взяти паспорт громадянина України. При наявності особи у списках виборців член дільничної виборчої комісії видасть бюлетень із прізвищами та біографією кандидатів. Тоді виборець із бюлетенем прямує до закритої кабінки, де навпроти прізвища свого кандидата ставить хрестик або галочку. Тоді бюлетень опускається до урни.

У другому турі виборів зареєстровано тільки два кандидати, які отримали найбільше голосів за результатами першого туру: Володимир Зеленський і чинний Президент України Петро Порошенко.

У першому турі виборів Володимир Зеленський отримав 30,24% голосів (5 714 034 виборців), Петро Порошенко - 15,95% (3 014 609 виборців).

У другому турі перемогу отримає кандидат з найбільшою підтримкою виборців.

Станом на 7 березня у Державному реєстрі виборців нараховувалось 29 935 965 осіб.

Напередодні другого туру виборів Президента України виборчі бюлетені від окружних виборчих комісій отримали усі 100% дільничних виборчих комісій.

Другий тур виборів Президента відбувається на всій території України, окрім тимчасового окупованого Криму і окремих районів Донецької і Луганської областей.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Затверджений Центрвиборчкомом загальний кошторис проведення чергових виборів Президента України становить 2,3 млрд грн.

За процесом голосування та підрахунком голосів спостерігатиме рекордна кількість спостерігачів. Ідеться про участь 139 неурядових українських організацій, 2344 міжнародних спостерігачі. У їхньому складі не буде представників Росії, згідно з законом України.

ЦВК має встановити результати голосування та скласти відповідний протокол до 1 травня включно.

Інаугурація новообраного Президента України має відбутись до 3 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ