Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні спостерігається чітка спроба перерозподілу туристичного ринку на користь польських туристичних фірм — Володимир Квурт

«Україна має стати державою, відкритою для світу. Українці повинні вільно переcуватися Європою і світом. Де б українці не знаходилися, вони повинні мати право вільно пересуватися у країни Євросоюзу», — зазначив сьогодні на прес-конференції голова ЛОО ГП «Пори» Володимир Квурт, пояснюючи причини проблеми на українсько-польському кордоні у зв’язку із входженням Польщі у Шенгенську зону.
Квурт зазначив, що шенгенські візи не повинні стати бар’єром між Європою та Україною, а також окреслив основні проблеми, які зараз виникли у мешканців прикордонних районів. «Тут є щонайменше три пункти, — каже Квурт. — Це інтереси мешканців прикордонних територій, які фактично живуть і ведуть бізнес. Інша проблема – це переселенці із всієї території України, які повинні мати право вільно виїжджати на ті польські території, де поховані їхні батьки і де ще до цього часу стоять українські церкви. Інша масштабна проблема: це спроба перерозподілу туристичного бізнесу, адже польське консульство обмежує українські фірми і просить передати ці туристичні тури польським туристичним групам та фірмам», — сказав Квурт.
Він також зазначив, що в комісії з питань культури та туризму Львівської міської ради є звернення щодо таких фактів. «Ці факти документально зафіксовані. Маркіян Іващишин оприлюднить і назви конкретних фірм і спроби витіснення ними українських туристичних фірм. Такі факти точно є», — додав він.
Квурт пояснив, що між консульствами є домовленості про пільгове обслуговування документів щодо оформлення віз туристам. «Є певний домовлений графік, коли представники туристичних фірм надають пакет документів для оформлення туристичних віз. Такий пакет документів приймається у комплекті, і на пільговій основі поза чергою розглядається у Генеральному консульстві. Однак станом на сьогоднішній день українським туристичним фірмам відмовлено у такому прийомі документів, хоча домовленості між консульствами про це є. Натомість польські туристичні фірми вимагають і фактично готові сприяти українцям у видачі туристичних віз, тобто мова фактично йде про спробу перерозподілу туристичного ринку на користь польських туристичних фірм, адже наші передають документи у консульство і отримують відмову. Якщо ситуація буде повторюватися, то громадяни самі почнуть звертатися до польських фірм, адже фактично громадянам байдуже, які фірми видаватимуть візи», — додав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ