Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні Верховна Рада може перейменувати міста і села окупованих Донбасу та Криму

До порядку денного сьогоднішнього засідання парламенту внесені до розгляду проекти постанов щодо перейменування 143 населених пунктів на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей та 70 населених пунктів на території анексованої АР Крим. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

За словами Володимира В'ятровича, пропозиції щодо перейменування вносилися спеціальною комісією, утвореною УІНП у складі істориків, краєзнавців та археологів. 

"Там, де це можливо, будуть повернуті історичні назви. Зокрема, це стосується 57 населених пунктів в Криму, яким будуть повернуті кримськотатарські назви. Там, де це було неможливо, члени комісії формували назви на основі прилеглих топонімів, гідронімів абощо", - зазначив голова УІНП. 

Утім, з огляду на події в Верховній Раді, є ймовірність, що до розгляду цих питань Верховна Рада сьогодні не дійде. Зокрема, вже стало відомо, що через відсутність фракції "Самопоміч" було перенесено на вечір заплановане на ранок голосування щодо циклу "безвізових" законів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ