Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Соціальний статус учителя повинен зростати, - Гриневич

Реформ без інвестицій не буває, тому Закон “Про освіту” має бути прийнятий, навіть якщо він потребує додаткових видатків з державного бюджету. Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами Чернівецької області, передає освітній портал.

«Я сподіваюсь, що представлена нами концепція сприятиме суспільному прийняттю Нової української школи, це буде поштовхом для депутатів не зволікати з прийняттям потрібних освіті законів. Шановні колеги, реформ без інвестицій не буває! Є речі, які ми можемо зробити без грошей. Наприклад, програми початкової школи було оновлено без грошей - все на голому ентузіазмі, але для того, щоб вчитель підвищив свою кваліфікацію і був добре підготованим до професії, його соціальний статус повинен зростати», - зауважила Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що низька зарплатня і, відповідно, статус вчителя у суспільстві сьогодні не дають залучати успішних та талановитих дітей до цієї професії.

«Ми не можемо далі так ставитись до вчителя, адже це демонструє як держава оцінює їхню працю», - наголосила Міністр освіти і науки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ