Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спільний вступ України і Російської Федерації у Світову організацію торгівлі є ніщо інше, як намагання уповільнити процес вступу України у вищезгадану організацію торгівлі

Синхронізація зусиль щодо спільного вступу України і Російської Федерації у Світову організацію торгівлі є ніщо інше, як намагання уповільнити процес вступу України у вищезгадану організацію торгівлі. Так вважає експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь коментуючи „Гал-іnfo” вчорашні заяви прем’єр – міністра України та Російської Федерації стосвно синхронного вступу обох країн у СОТ.
 «Синзронізувати зусилля щодо вступу у СОТ майже не можливо, оскільки наші країни є різними. В України є можливість швидшого вступу у СОТ тому що ми маємо підписані угоди майже з усіма країнами членами СОТ. А ось Російська Федерація не підписала визначених угож з США і тим більше з Грузією. Пригадайте, як важко було Україні  досягнути домовленостей та отримати американське „за” українського вступу у СОТ. В Російської Федерації ще тільки розпочались подібні перемовини із США , а я вже не кажу про Грузію з якою у РФ колосальні проблеми» — розповідає Олександр Жолудь.
За його словами синхронізація намірів і дій щодо спільного Укаїни та РФ вступу у СОТ на даному етапі це процес уповільнення вступу України у ту ж організацію.
На питання чи можна в такому випадку розцінювати дії української влади, як ігнорацію національних інтересів, Олександр Жолудь наголошує: «У мене складається враження, що українська влада ще до кінця не зрозуміла того, на що погодилася. Янукович просто побажав підтримати свого колегу, тому і сказав про синхронізацію»
Нагадаємо, вчора перебуваючи в Києві прем’єр Російської Федерації Михайло Фрадков запроропонував Україні синхронний  вступ до Світової організації торгівлі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ