Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Справжня війна зі ЗМІ розгортатиметься на мажоритарних округах, - Черненко

ЗМІ на цих виборах буде не легко, адже всі запропоновані норми, які регулюватимуть їхню роботу, зберігаються, мова йде про питання розміщення агітації у медіа та призупинення дії ліцензії. Про це сьогодні, 22 листопада, під час громадського обговорення виборчої реформи в Україні відповідаючи на запитання Гал-інфо повідомив голова правління ВГО «Комітет виборців України» Олександр Черненко.

За його словами, такі прецеденти, як позбавлення ліцензії, можливі, але експерт не вважає, що ці норми активно застосовуватимуть під час виборчого процесу.

«Справжня війна із ЗМІ розгортатиметься на мажоритарних округах, де будуть перетенатися інтереси мажоритарних кандидатів», - додав Олександр Черненко.

На думку кандидата політичних наук, виконавчого директор ЛОГО «Комітет виборців України» Оксани Дащаківської, норма, яка регулюватиме діяльність ЗМІ потребує спеціальних тлумачень, адже для експертів чимало в цій нормі потребує додаткових роз'яснень.

Так, наприклад, ЗМІ зможе друкувати спеціальну інформацію на замовлення ЦВК. Також ЗМІ має право висвітлювати «факти та події» і це чітко вказано в законі. Однак, ЗМІ зобовязані щодо подій подавати позиції різних сторін.

Голова правління ГО «Твоє право» Олег Ільків зазначив, що йому, як юристу, не зрозуміло, що законодавець такою нормою хотів сказати: «Поняття «факти та події» мусять бути унормовані, адже ці поняття частково знаходять тлумачення в Цивільному кодексі, а частково в кримінальному. Якщо ці поняття точно не прописати залишається багато запитань».

Фото - radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ