Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спроба державного перевороту у Чорногорії: серед обвинувачених громадяни Росії

Верховний суд в столиці Чорногорії Подгориці у середу, 19 липня, розпочинає судове засідання у справі спроби перевороту під час парламентських виборів восени 2016 року. На лаві підсудних – представники опозиції Чорногорії, громадяни Росії та Сербії. Про це повідомив 112 телканал з посиланням на Balkaninsight.

"У середу в Чорногорії розпочнеться судовий процес, що називають "суд століття", - двом лідерам опозиції пред'явлені звинувачення в тероризмі за їх роль у спробі проросійського державного перевороту", - йдеться в повідомленні.

Обидва лідери опозиції заявили, що вони зіткнулися з політичним переслідуванням. Політиків звинувачують у "злочинній співпраці" з метою вчинення терористичних актів та підриву конституційного ладу. Їм загрожує 15 років позбавлення волі.

У спробі державного перевороту загалом звинувачуються 14 осіб. Крім лідерів проросійської опозиції Андрія Мандича і Мілана Кнєжевича звинувачуються - водій Мандича, двоє росіян - Едуард Шишмаков і Володимир Попов, і дев'ять громадян Сербії.

Двох громадян Росії, Едуарда Шишмакова і Володимира Попова, будуть судити заочно. Їм пред'явили звинувачення в скоєнні кримінальних злочинів, тероризмі та актах проти конституційного порядку Чорногорії.

Триденний судовий процес починається в середу і буде транслюватися в прямому ефірі. Це перший випадок, коли операторам з камерами дозволили бути присутнім в залі.

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи. Виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США Джон Хефферн розповів, що Росія планувала здійснити державний переворот в Чорногорії.

ua.112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ