Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США та Японія посилили оборонну співпрацю через загрози з боку Китаю та Північної Кореї

Сполучені Штати Америки і Японія заявили про зміцнення свого альянсу для протидії загрозам з боку Північної Кореї і Китаю, які вони назвали найбільшим викликом безпеці в регіоні.

Міністри закордонних справ і оборони США і Японії у різкій формі засудили зростаючу агресивність Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні та в інших місцях, засудили Росію за війну з Україною і розкритикували Північну Корею за нарощування ядерної і ракетної програми.

Про це пише Українська правда з посиланням на The Associated Press.

У спільній заяві Державний секретар США Ентоні Блінкен, Міністр оборони Ллойд Остін та їхні японські колеги Йошімаса Хаяші та Ясуказу Хамада заявили, що Китай становить "безпрецедентну" загрозу міжнародному порядку та пообіцяли подвоїти зусилля для протидії їй.

"Зовнішня політика Китаю спрямована на зміну міжнародного порядку на свою користь і використання зростаючої політичної, економічної, військової та технологічної могутності Китаю з цією метою. Така поведінка викликає серйозне занепокоєння Альянсу і всього міжнародного співтовариства і є найбільшим стратегічним викликом в Індо-Тихоокеанському регіоні і за його межами", - йдеться у заяві.

Вони домовилися скоригувати присутність американських військ на острові Окінава частково з метою посилення протикорабельних можливостей, які можуть знадобитися у разі вторгнення Китаю до Тайваню або інших ворожих дій у Південно-Китайському або Східно-Китайському морях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ