Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Жоден президент США не залишить Україну - Прем'єр Норвегії

Європа "повинна робити більше" щодо оборонних витрат та участі в регіональних оборонних планах
Україна

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре не очікує, що будь-який президент США припинить підтримку України або відмовиться від зобов'язань перед НАТО.

Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg.

Його слова пролунали на тлі занепокоєння в Європі щодо зменшення підтримки України з боку США після рішення експрезидента Дональда Трампа обрати сенатора Джей Ді Венса, який виступав проти такої допомоги, своїм кандидатом у віцепрезиденти.

Коментуючи припущення про те, що нова адміністрація може припинити підтримку України, очільник уряду Норвегії заявив, що не погоджується з прогнозом, що це станеться.

"Коли ви дійсно вникнете в це питання, вивчите його та візьмете на себе відповідальність, то побачите, що стоїть на кону. Думка про те, що ви будете "всі за" або "всі проти", на мою думку, є занадто спрощеною", – зазначив Стьоре.

Водночас він зауважив, що Європа "повинна робити більше" щодо оборонних витрат та участі в регіональних оборонних планах.

"НАТО – це величезна вигода для усіх його членів. Я не бачу жодного американського президента, який хотів би від цього відмовитись. Ми повинні продемонструвати США та всім іншим цінність цього партнерства", – резюмував прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ