Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США вкотре закликали своїх громадян, які знаходяться в росії, залишити її територію

Відповідне повідомлення з'явилось на офіційному сайті Посольства США в росії 12 лютого.
Фото: CNN

Зокрема у відомстві закликають громадян Америки "не подорожувати до Росії через непередбачувані наслідки неспровокованого повномасштабного вторгнення російських збройних сил в Україну, можливість переслідування та затримання громадян США російськими органами державної безпеки, свавільне застосування місцевого законодавства, обмежене авіасполучення з Росією, обмежені можливості Посольства щодо надання допомоги громадянам США в Росії, а також через можливість тероризму".

"Громадянам США, які проживають або подорожують Росією, слід негайно залишити її територію. Також варто проявляти підвищену обережність через ризик неправомірних затримань", - додають там.

Здатність уряду США надавати звичайні або екстрені послуги своїм громадянам в Росії серйозно обмежена, особливо в районах, віддалених від посольства США в Москві. 

Востаннє публічне прохання залишити росію пролунало у вересні — після того, як путін оголосив часткову мобілізацію у рф. У посольстві наголошують, що росія може відмовлятися визнавати подвійне громадянство громадян США, відмовляти їм у доступі до консульської допомоги США, піддавати їх мобілізації, перешкоджати їхньому виїзду з росії та/або призивати їх до армії.

Також громадянам США слід звернути увагу на те, що американські кредитні та дебетові картки більше не діють у рф, а можливості електронного переказу коштів зі Сполучених Штатів обмежені через дію санкцій, накладених на російські банки. Надходять повідомлення про дефіцит готівки в росії.

Посольство США також рекомендує уникати будь-яких політичних або соціальних протестів і не фотографувати співробітників служби безпеки рф.

Окрім того, комерційні рейси вкрай обмежені й часто недоступні за короткий термін.

"Якщо ви бажаєте покинути Росію, вам слід якнайшвидше вжити самостійних заходів для цього. Посольство США має суворі обмеження щодо надання допомоги громадянам США у виїзді з країни, а можливості транспортування можуть раптово стати ще більш обмеженими, - кажуть там і додають. Співробітникам посольства США, як правило, не дозволяється подорожувати російськими авіаперевізниками з міркувань безпеки".  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ