Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США виділить 55 мільйонів доларів допомоги Україні на опалення

Фінансову допомогу Америка скерує на підтримку опалювальної інфраструктури України, ремонт труб та іншого устаткування тепломереж, щоб підготувати до зими оселі, лікарні, школи та підприємства.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це оголосила адміністраторка Агентства міжнародного розвитку США (USAID) Саманта Пауер під час візиту в Україну, йдеться в заяві на сайті Посольства США в Україні.

"Зараз критично важливий час для українського народу, який захищає свою свободу від брутального нападу, звільняє свою землю, готується до зими й зміцнює демократичні інституції та верховенство права", написала Пауер у твітері.

Допомога USAID охопить сім мільйонів українців в 19 регіонах, включаючи ті області, що найбільше потерпіли від повномасштабного вторгнення - Чернігівську, Харківську, Київську, Миколаївську, Одеську, Запорізьку та Житомирську, мовиться в повідомленні.

У рамках ініціативи Агентство міжнародного розвитку вже надало труби та інше обладнання, яке допомогло відновити надання комунальних послуг 22 тис. киян. Організація також доставить електрогенератори, альтернативні джерела палива для лікарень, центрів перебування внутрішньо переміщених осіб та прихистку соціально вразливих громадян, що дозволить забезпечити тепло у приміщеннях протягом зими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ